نگهداری از خرگوش خانگی کوچک تا بالغ

ساخت وبلاگ

نگهداری از خرگوش خانگی کوچک تا بالغ دوست داشتنی

 

مراقبت و نگهداری صحیح از انواع خرگوش خانگی دغدغه دوستداران این موجودات باهوش و دوست داشتنی میباشد. برای نگهداری از خرگوش های کوچک تا بالغ خانگی دوست داشتنی, شناخت صحیح آنها اهمیت زیادی دارد.خرگوش(Rabbit) جونده ای از رده پستانداران است که دارای چشمانی نسبتا درشت و لب بالایی شکاف دار میباشد. این حیوان گوشهای کوتاه یا بلند که دستهایی کوتاه به نسبت پاهاهای خود دارد. افراد بسیاری زمانیکه خرگوش زیبایی را به خانه خود میاورند اطلاعات لازم در این زمینه را ندارند دچار مشکلاتی میشوند. حتما سوالات بسیاری در ذهن شما وجود دارد که پاسخ آنها را در ادامه این مطلب از مجله پزشکی آسان طب خواهید یافت.

 

 

خرگوش‌ها حیوون خونگی‌های محبوبی هستن. اگر نگهداری ازشونو بلد باشین کارتون راحته. 

 

نگهداری از خرگوشا تا وقتی حواستون باشه که اونا خرگوشن کار ساده ایه. بعضی از مردم فکر میکنن خرگوش‌ها، گربه‌های گیاهخوارن! ولی حقیقت اینه که اونا حیوونای متفاوت با نیازهای متفاوتن. برای مثال باید حتما علوفه بخورن تا دندون‌هاشون سابیده بشه. خرگوش‌‌ها هم مانند سگ و گربه‌ها رنگ، سایز‌ و شکل‌های مختلفی دارن. نژاد کوتوله فقط دو کیلو وزن داره و اندازه نژاد فلمیش جاینت از گربه‌ها و از خیلی نژادهای سگ‌ها هم بزرگ‌تره. خرگوش‌ها حیوانات ترسو و آرومی هستن و اگر بچه‌کوچیک توی خونه دارین موقع تنها گذاشتنش با خرگوشتون خیلی مراقب باشین چون خرگوشا به راحتی آسیب می‌بینن. اگر آسیب ببینن یا بترسن برای دفاع از خودشون گاز میگیرن و چنگ میزنن.

 

عقیم کردن خرگوش‌ها واجبه و علتش تنها جلوگیری از بچه‌دار شدنشون نیست. خرگوشا به شدت به سرطان‌های دستگاه تولید مثلی حساسن. با عقیم کردن خرگوشتون از ابتلا به خیلی از بیماری‌ها جلوگیری میکنین.

 

 

 

 

چگونه از خرگوش خود مراقبت کنیم ؟

• خرگوش ها به لانه و سرپناه احتیاج دارند تا بتوانند در مواقعی که هوا مناسب نیست یا برای در امان ماندن از دست سگ و گربه و روباه، بتوانند به آن پناه بیاورند. این لانه باید کاملا پوشیده و گرم و خشک باشد و خرگوش را در برابر باد و باران حفظ کند. کف لانه را باید با پتو یا پارچه نرم پوشاند و هرچند وقت یکبار عوضش کرد تا همیشه تمیز بماند. خرگوش هر روز باید ورزش و فعالیت داشته باشد. پس او را به بیرون برده و بگذارید نور آفتاب به او بتابد و علف تازه بخورد.

 

 

 

اگر لانه را در فضای باز قرار داده اید، بهتر است حشره کش نصب کنید تا پشه و دیگر حشرات بیماری زا، خرگوش را مریض نکنند. این بیماری ها معمولا واکسن ندارند. هر دو روز یکبار لانه را تمیز کنید و کف آن را عوض کنید تا خرگوش بیماری پوستی نگیرد.

 

 

 

خَرگوش پستانداری است علفخوار، از تیره خرگوشان (Leporidae) و دارای اندامی شبیه به گربه و گوش‌های دراز و لب‌های شکافدار. دست‌های خرگوش از پاهایش کوتاهتر است؛ و بسیار تند حرکت می‌کند، و دارای انواع مختلف است. در حدود ۶ تا ۸ بچه به دنیا می‌آورد.

 

در هنگام زمستان به دلیل داشتن پوست سفید پیدا کردن او در برف دشوار است. تغییر رنگ پوست این حیوان مربوط به (ویژگی‌های حیات) است؛ و یعنی در زمستان سفید شدن پوست این جانور را می‌توان سازش با محیط ویژگی‌های حیات دانست. خرگوش قطبی سوراخ‌هایی به عمق ۲ متر در برف حفر می‌کند که این مکان جای مناسبی برای مخفی کردن کودکان به هنگام خطر است.

 

خاستگاه اصلی این جانور اسپانیا و آفریقای شمالی است[نیازمند منبع] اما به بعضی از کشورهای دیگر هم مهاجرت کرده‌است. این خرگوش گیاهان بومی را می‌خورد و باعث می‌شود که سایر جانوران گرسنه بمانند. این جانور همچنین محصولات کشاورزی را منهدم می‌کند و برای خود سوراخ‌های زیرزمینی حفر می‌کند.

 

یکی از گونه‌های خرگوش، خرگوش آنقوره است. با توجه به میانگین ۵ تا ۶ بچه در هر زایمان، می‌توانند ۵۰ الی ۶۰ بچه در سال تولید کنند. این نوع خرگوش می‌تواند از سه ماهگی باردار شود.

 

خرگوش‌ها بیش از ۴۴ گونه‌اند (اهلی و صحرایی). رنگ آن‌ها خاکستری و قهوه‌ای است. خرگوش‌های دست آموز رنگ‌های گوناگونی دارند. طول آن‌ها تا ۶۰ سانتیمتر و وزن آن‌ها تا ۵ کیلوگرم هم می‌رسد. طول عمر آن‌ها تا ۶ سال و دشمنان آن‌ها روباه، مار، عقاب، و انسان هستند. آن‌ها از نوع پستان‌داران هستند. سرعت خرگوش به ۴۰ کیلومتر در ساعت هم می‌رسد. خرگوش ماده قادر است که ۵ تا ۸ بچه به دنیا بیاورد.

 
دوستداران حیوانات...
ما را در سایت دوستداران حیوانات دنبال می کنید

برچسب : خرگوش خانگی,خرگوش‌ها,نگهداری از خرگوشا ,عقیم کردن خرگوش‌ها ,چگونه از خرگوش خود مراقبت کنیم, نویسنده : پیمان میرانشاهی myloveanimal بازدید : 299 تاريخ : چهارشنبه 27 تير 1397 ساعت: 21:00